Oprichter Mr. Jan I. van de Venis


Jan van de Venis heeft JustLaw in 2007 opgericht. Jan was 16 jaar advocaat, ook binnen JustLaw, maar is dit sinds 1/1/2015 niet meer. Het had geen toegevoegde waarde meer voor zijn praktijk. Zijn werk blijft hij natuurlijk onveranderd goed voor u doen.


Jan is in 1999 als advocaat in de commerciŽle advocatuur begonnen. Daar had hij een brede en internationale op bestuur van MKB en bedrijfsleven gerichte praktijk. Zijn werk bestond uit adviseren en procederen op het gebied van ondernemingsrecht in ruime zin, contracten en geschillen, overige verbintenisrechtelijke kwesties, aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht.

Van 2004 - 2007 was Jan Advocaat in loondienst bij Greenpeace International en was hij verantwoordelijk voor de algemene organisatorische juridische ondersteuning van het bestuur en senior management team voor Greenpeace International en andere Greenpeace kantoren en projecten wereldwijd. Daar is zijn bijzondere NGO of 'Goededoelenorganisaties' specialisme ontstaan en inmiddels zijn vele Nederlandse en internationale NGOs klant aan huis bij JustLaw.

Voorbeelden van rechtsgebieden waarop Jan internationale ervaring heeft: ondernemingsrecht, arbeidsrecht, belastingrecht, verbintenissenrecht, ICT & IE, handelsrecht, strafrecht en mensenrechten. Jan is daarbij binnen meerdere NGOs als (interim) inhouse jurist verantwoordelijk geweest voor alle contracten met derden wereldwijd (waaronder inkoop, charters en samenwerking met andere partijen Ė zoals met andere goede doelen).

Meer over Jan van de Venis vindt u hier>.
    Colofon  |  Disclaimer