Home Justlaw

Nieuws

21 februari 2020

Jan van de Venis genomineerd 'Meest Maatschappelijk Betrokken Jurist'

JustLaw eigenaar Jan van de Venis is trots: Hij is genomineerd voor de Gouden Zandlopers 'Meest Maatschappelijk Betrokken Jurist'.

 


'De nominatie is al eer genoeg', aldus Jan. 'Mijn werk doe ik vanuit passie voor natuur en de daarmee verbonden mens. Of het nu gaat om mensenrechten en milieu, het opkomen voor de belangen van toekomstige generaties, de rechten van de natuur of het beschermen van onze Nationale Parken. De andere genomineerden zijn dit werk vast ook niet begonnen met de hoop op een prijs. Je doet dit omdat het nodig is. Winnen is natuurlijk altijd leuk, maar de grootste winst is dat hierdoor meer aandacht komt voor de maatschappelijke rol van advocaten en juristen. Zij kunnen een cruciale rol spelen in onze samenleving richting een duurzamere, groenere, sociale en inclusieve toekomst. Naar leven in balans met de natuur, waar we onderdeel van uitmaken'.

 

In oktober weten we meer; de uitreiking van 26 maart is vanwege de Corona-crisis uitgesteld. Dan verschijnt ook een interview in het blad Advocatie. Meer info: