Home Justlaw

Oprichter Mr. Jan I. van de Venis

JustLaw is eind 2007 opgericht door Jan van de Venis
Jan van de Venis is eigenaar van JustLaw. Zijn werk vanuit JustLaw richt zich met name op mensenrechten en duurzame ontwikkeling en hij adviseert o.a. maatschappelijke organisaties, NHRI's, overheden en politici op deze onderwerpen. Hij draagt ​​ook bij, wereldwijd, aan rechtszaken op basis van deze mensenrechten. Jan is voorzitter van het bestuur van Stand Up For Your Rights en The Crowd Versus en bekleedt bestuurs- en toezichtsfuncties bij andere goede doelen.

Jan is gastdocent bij verschillende universiteiten (o.a. Utrecht en Nyenrode) en bij instellingen als Clingendael.

Jan voelt zich verbonden met en één met de natuur. Jan is voorzitter van het schitterende en unieke Nationaal Park Duinen van Texel en (sinds 2018 vice-voorzitter en sinds 2023) voorzitter van de Samenwerkende Nationale Parken in Nederland en expert lid van het VN Netwerk 'Harmony with Nature'.

 

Hij heeft veel geleerd van inheemse principes en voelt ook de connectie met zijn voorouders en toekomstige generaties: hij is de waarnemende Ombudspersoon voor toekomstige generaties in Nederland en vice-voorzitter van het wereldwijde Network of Institutions for Future Generations.

 

Hij was tot 2015 advocaat en voordat hij JustLaw oprichtte advocaat in loondienst Greenpeace International. Jan begon zijn carrière als advocaat in de commerciële advocatuur.

Jan is auteur van verschillende publicaties over mensenrechten en duurzame ontwikkeling, werkt mee VN onderzoek en rapportages op dit gebied en is een veelgevraagd spreker over deze onderwerpen, ook gezien de relatie tot het bedrijfsleven. Hij is momenteel betrokken als adviseur voor meerdere campagnes en initiatieven op het gebied van mensenrechten en een gezond milieu, de rechten van de natuur en de belangen van toekomstige generaties.

Zijn persoonlijke motto
We may not always be able to control things that cross our paths, but we are in control of the way we respond.