Home Justlaw

Specialisme

Wij hebben jarenlange ervaring met de juridische kant van organisaties: opzetten, wijzigen, statuten, bevoegdheden en overeenkomsten. Met name voor goede doel organisaties.

Tijdelijk vervanging nodig of extra werk op juridische zaken of op management / toezichthoudend of campagne niveau? Informeer even!


JustLaw is daarbij dé specialist op het gebied van mensenrechten en milieu (bijv. vervuiling van de lucht, water of land), gezondheid en klimaatverandering. Wij adviseren, trainen en ondersteunen overheid(sinstellingen), politici, mensenrechteninstituten en diplomaten wereldwijd en dragen bij aan onderzoek en rechtszaken in en buiten Nederland, zoals klimaatzaken en zaken over luchtvervuiling.

Dat het bedrijfsleven een eigen verantwoordelijkheid heeft om mensenrechten te respecteren, is al jaren geleden door de VN bevestigd. Deze verantwoordelijkheid wordt steeds verder uitgewerkt en werkt als 'carrot' en 'stick'. Ook voor de reputatie en aansprakelijkheid van uw bedrijf. Wat dat voor uw bedrijf betekent en hoe u bijvoorbeeld zorgvuldig "Business
 and Human Rights" onderzoek doet op basis van due diligence, daarbij ondersteunt JustLaw graag. 

 

Daarbij is oprichter Jan van de Venis veelgevraagd dagvoorzitter, moderator en spreker bij events over duurzaamheid, mvo en mensenrechten. Op zoek? Informeer even!

 

Nog meer weten op deze thema's? Klik dan op de navigatie links.