Home Justlaw

Spreker

Boek Jan van de Venis voor een lezing, inspirerende sessie of 'thinking diner'
Oprichter Jan van de Venis spreekt vaak bij events als openingen (Hogeschooljaar 2023 Haagse Hogeschool), vakinhoudelijke congressen (Civil Power 2022 - De Dikke Blauwe 100 - Filantropie Nederland), (diploma) uitreikingen en events bij Nyenrode en inspirerende business events (vb. 'Een Goede Voorouder in Bedrijven').

 

Via opinie stukken en interviews is Jan's werk op duurzaamheid en rechtvaardig reglmatig in het nieuws. In kranten (vb. NRC, Trouw, Volkskrant en AD), op de radio (vb. NPO en BNR) en op tv (vb. RTL Nieuws en NPO).

 

Nieuw ontwikkeld: Het thinking diner: Jan neemt de groep mee in de tijd en levert gesprekstof aan voor een mooi (event- of afscheids)diner.
- Het voorgerecht (waar kom jij vandaan en hoe ben jij met voorouders en erfgoed verbonden) en
- Het hoofdgerecht (met wie, wat en waar verbind jij je in het hier en nu), brengen de deelnemers naar (een kijkje in) de Mooist Mogelijke Toekomsten het gesprek bij

- het nagerecht: waar wil jij heen, wat wil jij nalaten en wat kun jij daarin doen en veranderen?

 

Jan spreekt over duurzaam leiderschap, hoe doe je dat? Hoe durf je dat? Willen we mensen inspireren om in hun werk, programma’s, beleid en handelen toekomstbestendige keuzes te maken? Wat moeten we met al die rechtszaken tegen de overheid en bedrijven, wat zegt dit over het recht en duurzaamheid?

Jan neemt de zaal op frisse, soepele en prettige wijze mee langs de grote milieu, klimaat en andere duurzaamheid thema’s en maatschappelijke ontwikkelingen van vandaag. Omdat hij er als expert bij betrokken is, weet hij precies wat er speelt. Jan inspireert en laat zien waar de hoop en kansen zitten. Naar een mooiere toekomst voor onszelf, onze planeet en voor toekomstige generaties.

 

Onderwerpen waar Jan van de Venis over spreekt

  • Inspiratie rondom duurzaamheid en leiderschap
  • Hoe neem je vanaf nu al de belangen van toekomstige generaties mee
  • Rechten van de Natuur
  • We zijn natuur – all in it together
  • Toekomstige generaties en/of natuur in jouw organisatie of bestuur.
  • Het recht en duurzaamheid – mensenrechten en kinderrechten en het milieu
  • Ethiek in management komt iedereen ten goede – Zaken voor ons én toekomstige generaties
  • Met mensen- en kinderrechten naar de mooist mogelijke toekomst

Bij al deze thema’s kan Jan een oefening van 10 minuten bieden, waarin hij je mee neemt naar ‘Back to the Future’: via verbondenheid met voorouders naar de mooist mogelijke toekomst.

Informeer via info@JustLaw.nl of boek Jan via Speakers For Good